Børn og unge - rygsmerter og hovedpine

Hvis dit barn klager over nakke- eller rygproblemer, hovedpine eller koncentrationsbesvær, er det en god idé at få det tjekket, da det kan få betydning for, hvordan barnet klarer sig i fremtiden.

Heldigvis reagerer børn i langt de fleste tilfælde på eventuel behandling og forebyggende tiltag.

Årsager til smerterne kan være uheld, f.eks. efter fald, dårlige siddestillinger hjemme eller i skolen, for lidt eller for meget motion, eller en mulig medfødt bygningsfejl.

Det er vigtigt, at du lytter, hvis dit barn klager over smerter eller ubehag. Prøv at holde øje med symptomerne over nogle dage, og hvis symptomerne ikke er aftaget, så tag barnet med til kiropraktor og få det undersøgt. Det kan være, at tilstanden bare skal have lidt tid, men, men det kan også være, der er behov for råd og vejledning, træning eller behandling for at sikre, at barnets nakke eller ryg, både på kort og lang sigt, kan blive i orden.

Har du spørgsmål til ovenstående, eller ønsker du en uddybning af emnet i forhold til din egen problemstilling, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 98 11 42 11, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.

Læs mere:

5 gode råd, der hjælper dit barn med at få en sundere ryg

Hovedpine hos børn og unge

Snigende smerter i underben, ankel og fod hos børn

Hvad betyder skoletasken for dit barns ryg?

Lyskesmerter hos børn