Nakken - nakkesmerter

Nakkesmerter defineres som smerter eller ubehag lokaliseret i området fra øverste del af skulderpartiet og til undersiden af kraniekanten. Det er meget almindeligt at have nakkesmerter.

Undersøgelser har vist, at en ud af ti voksne danskere oplever smerter i nakke-/skulderområdet på en almindelig dag. I løbet af et helt liv vil ca. halvdelen opleve at have smerter i nakke-/skulderområdet.

Nakkesmerter kan opstå på forskellige måder. De kan f.eks. opstå efter kortere eller længere tids overbelastninger, og det kan være både på arbejde og i fritiden. De kan opstå akut f.eks. efter en forkert bevægelse eller en forkert sovestilling (sove på maven, eller falde i søvn i en stol eller på sofaen). Har nakken fået kulde eller træk, kan der gradvist komme et nakkehold over nogle timer eller dage. 

Jeg vurderer i hvert enkelt tilfælde, hvordan dit nakkeproblem bedst kan afhjælpes, både her og nu, men også hvordan du eventuelt kan prøve at forebygge at få et tilbagefald senere.

Har du spørgsmål til ovenstående, eller ønsker du en uddybning af emnet i forhold til din egen problemstilling, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 98 11 42 11, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.

Læs mere om nakkesmerter her

Se nakkeøvelser her