Ryg - brystrygsmerter

Symptomerne ’smerter fra brystryggen’ kan opleves meget forskelligt. F.eks. kan det hos nogle føles, som om noget er i klemme i ryggen eller noget stikker i ryggen. Andre føler, at noget gør ondt i ryggen.

Man kan også føle det, som om der er noget, der spænder eller gør ondt under skulderbladene, eller som en smerte, der trækker rundt om brystkassen, eventuelt helt om på forsiden af brystkassen. Endelig kan smerterne også føles som en ’pressen’ for brystet.

Hvis symptomerne koncentrerer sig omkring selve rygsøjlen, så er problemet ofte begrænset til kun at påvirke rygsøjlens muskulatur. Hvis der er smerter der stråler ud til en eller begge sider af rygsøjlen ved ribbenene, kan der være tale om det, der kaldes for et thorakalt facetsyndrom.

Smerterne ved ribbenene kan sidde bagpå, i siderne eller foran. Nogle gange er det smertefuldt at tage en dyb indånding. I disse tilfælde er der ofte, udover den muskulære spænding, også en hævelse omkring et eller flere led. Det er ikke en hævelse, der kan ses udefra. 

Har du spørgsmål til ovenstående, eller ønsker du en uddybning af emnet i forhold til din egen problemstilling, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 98 11 42 11, så vi kan hjælpe dig bedst muligt.

Læs mere om brystrygsmerter her